Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lean Startup – Karlovac

December 7, 2017 @ 6:00 pm - 8:00 pm UTC+0

Lean startup, Karlovac, Croatia , Hrvatska

Studentski centar Karlovac i Lean Startup Croatia Vas pozivaju u četvrtak 07.12.2017.g. od 18.00 h na predavanje o startupovima i lean startup metodologiji. Prijava za predavanje je obavezna preko linka na dnu teksta!
Lean Startup je metoda za razvoj poslovanja i proizvoda koju je prvi puta predložio Eric Ries 2011. godine, a koja za cilj ima transformirati način na koji se izrađuju i lansiraju proizvodi. Konkretno, pojam Lean dolazi iz proizvodnje, a vezan je uz metodologiju koja je svojeveremeno razvijena u Toyoti, kroz njihov proizvodni sustav, a kasnije je popularizirana od strane James. P. Womacka i Daniela T. Jonesa, čiji je tim na MIT-u ’90-ih godina istraživao razloge zbog čega su japanski proizvođači toliko konkurentniji od američkih i europskih, te je i skovao riječ Lean. U nastavku prenosimo opis predavanja kolega iz Lean Startup Croatia:
U zadnje vrijeme često čujemo kako većina startupa ne uspijeva. Uglavnom iz razloga što ne uspiju stvoriti dovoljno prihoda kako bi pokrili troškove, odnosno pronaći dovoljno kupaca. Jedno od ponuđenih rješenja je Lean pristup razvoju, prilično logičan koncept stvaranja proizvoda na temelju poznavanja potreba kupca koji podrazumijeva kontinuirano učenje o kupcu i njegovim potrebama. Na temelju validiranog učenja stvara se napredniji proizvod koji osvaja veći dio tržišta i prihod dostatan troškovima razvoja, te se ciklus ponavlja. Mnogi misle da su usvojili ovaj koncept, poznat pod imenom – lean startup; a i dalje ne znaju odgovoriti na pitanje što njihov kupac želi. Ključno pitanje je – znaš li ti tko je tvoj kupac i što on uistinu želi?

“Ljudi ne žele svrdlo od 8cm, a žele rupu od 8cm.” Poznati je citat Theodora Levitta, profesora na HBS.

Kako pokrenuti startup koji će imati šanse za uspjeh iznad prosjeka? Koje je to točno značenje validiranog učenja i customer developmenta? Što je to build-measure-learn, a što MVP? Za odgovore na ta pitanja posjeti ovo predavanje.

Predavanje je za sve one koji žele saznati što je to lean startup, kako je nastao, te kroz nekoliko primjera upoznati se ovom metodom.

O lean startupu će pričati Miro Hegedić i Filip Stipančić iz Lean Startup Hrvatska, koji će sa sudionicima također podijeliti nekoliko primjera lean startup metode.

Details

Date:
December 7, 2017
Time:
6:00 pm - 8:00 pm UTC+0
Event Tags:
, , , ,

Venue

Studentski centar Karlovac
Frana Krste Frankopana 5
Karlovac, 47000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
Website:
http://bit.ly/2izxybj